Your shopping cart

Show Cart
Your Cart is currently empty.

U kunt bij ons betalen met iDEAL

  iDEAL

 ABN Amro Rabobank Fortis bank ING Bank Postbank SNS Bank

Veilig, gemakkelijk en snel

Login






Lost Password?
No account yet? Register

Product Scroller

Barbecue Rooster 480 x 480 met grepen
Barbecue Rooster 480 x 480 met grepen
€59,00
Add to Cart


Stoveman Beuken Rookmot B10/40 2,5 Kg
Stoveman Beuken Rookmot B10/40  2,5 Kg
€6,95
Add to Cart


Rookoven Katwijk Gas
Rookoven Katwijk Gas
€1 480,00
Add to Cart


onderstel voor rookoven Zoutkamp, Delfzijl, IJmuiden
onderstel voor rookoven Zoutkamp, Delfzijl, IJmuiden
€79,95
Add to Cart


koudrookkast W1
koudrookkast W1
€615,00
Add to Cart


Producten zoeken

Products

koudrookkast W2
koudrookkast W2
€738,00
Add to Cart

Natural Spices

Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

PDF

Browse

Stoveman Droogkast

De Stoveman droogkast is speciaal ontwikkeld voor het drogen van


     

vis,                          worst,


    

vlees,(Biltong)              kruiden,


   

paddenstoelen,         deegwaren,


     

fruit,                           groente.

 

De producten die u droogt zullen hun eigen smaak behouden,

fruit zal zoeter smaken omdat het water is verwijderd en

de suiker is geconcentreerd.

 

 

 

 

 

 

 De meest gestelde vragen:

• Wat is voedsel drogen?
• Moet ik veel leren voordat ik kan beginnen met het drogen van voedsel?
• Wat zijn de voordelen van voedsel drogen?
• Hoe ziet gedroogd voedsel eruit?
• Heeft het drogen invloed op de voedingswaarde van voedingsmiddelen?
• Hoe veilig is gedroogd voedsel?

• Is het nodig om voedsel voor te behandelen vóór het drogen?
• Wat is sulfuring?
• Welke voedingsmiddelen kunnen worden gedroogd?
• Hoe lang duurt het om voedsel te drogen?
• Zullen smaken mengen als ik verschillende producten tegelijk droog ?
• Hoe weet je wanneer producten droog zijn ?
• Hoe ga je gedroogde producten opslaan ?
• Hoe lang kunnen gedroogde voedingsmiddelen bewaard worden ?


Wat is voedsel drogen ?
Voedsel drogen is het proces waarbij we water uit het voedsel verwijderen, om de groei van micro-organismen ( enzymen ) en bacteriën te remmen door circulatie van warme, droge lucht door het product te blazen. Het verwijderen van water uit etenswaren is de makkelijkste, goedkoopste en naar mijn mening, de meest geschikte methode voor het conserveren van voedsel voor langere tijd.

Moet ik veel leren voordat ik kan beginnen met het drogen van voedsel?
Nee, voedsel drogen is niet moeilijk. Uw droogkast verwarmt de lucht in de kast, droge lucht circuleert, zodat het water uit het voedsel absorbeert. De temperatuur van de lucht is laag genoeg om te drogen.
Wat zijn de voordelen van voedsel drogen?
U bespaart geld. Houd in gedachten dat het drogen een eenmalige handeling is en daarna niets meer kost. Conserven eenmaal geopend, moeten onmiddellijk worden gebruikt, maar voorraadbussen met gedroogde voedingsmiddelen kunnen herhaaldelijk worden geopend producten worden gebruikt of toegevoegd, en worden opnieuw gesloten zonder schadelijke effecten op de inhoud.

Hoe ziet gedroogd voedsel eruit?
Veel voedingsmiddelen zijn een beetje donkerder van kleur, geuriger, en zoeter van smaak.
Heeft het drogen invloed op de voedingswaarde van voedingsmiddelen?
Uitdroging is slechts minimaal van invloed op de voedingswaarde van voedsel. Voedsel drogen is de minst schadelijke vorm van het conserveren van voedsel.
Hier zijn enkele details:
 • Vitamine A wordt tijdens het droogproces gehandhaafd. Omdat vitamine A lichtgevoelig is moeten voedingsmiddelen die vitamine A bevatten zoals wortelen, paprika en mango worden bewaard op een donkere plaats.
• Vitamine C gaat verloren tijdens het droogproces want vitamine C is een lucht oplosbare voedingsstof. Als een product wordt gesneden, dan verliest het  vitamine C.
• De calorische waarde van vers voedsel blijft het zelfde als het droog is. Hoewel sommige gedroogde producten, fruit bijvoorbeeld, zoeter smaakt omdat het water is verwijderd en de suiker is geconcentreerd.
• Gedroogd fruit en groenten zijn rijk aan vezels en koolhydraten.
• Gedroogd fruit en groenten zijn van nature vetarm. Mineralen gehalte in vers fruit - zoals kalium, natrium, magnesium, enz., veranderd niet wanneer het fruit wordt gedroogd.

Hoe veilig is gedroogd voedsel?
In vergelijking met voedingsmiddelen verduurzaamd door andere methoden is het veilig.
Schimmelvorming op gedroogd voedsel vormt zich  als het niet lang genoeg gedroogd is, of als het in een container werd opgeslagen dat vocht bevat. Als je schimmel ziet of ruikt, moet al het voedsel in de verpakking worden weggegooid.
Vergeet niet dat de organismen die voedselbederf, schimmels, gisten, bacteriën veroorzaken altijd aanwezig zijn in de lucht, water en bodem. Het is belangrijk om hygiënische voorzorgsmaatregelen te nemen in alle fasen van het droogproces.
Het drogen van vlees, volgens de laatste onderzoeken van de  universiteit van Wisconsin in Madison, is dat micro-organismen doeltreffend worden gedood wanneer de inwendige temperatuur van het vlees 63 °C gedurende 45 minuten bereikt, of 75 °C gedurende 20 minuten, of 93 °C gedurende 15 minuten. Dit betekent dat de inwendige temperatuur van het vlees stabiel moet blijven gedurende de aangegeven tijd. U kunt ook gedroogd voedsel bewaren in de vriezer, een andere vorm van het waarborgen van de veiligheid . 
Droge worst moet geleidelijk kunnen drogen van buiten naar binnen. Door de coloroso of ook wel natriumzout genoemd zal de worst de eerste 6 dagen niet bederven. Er komen nu goede bacteriën in en dat zal er voor zorgen dat de worst lang houdbaar wordt ook buiten de koelkast.

Is het nodig om voedsel voor te behandelen vóór het drogen?
Voorbehandeling is niet noodzakelijk voor succesvol drogen, maar het kan de kleur, smaak en textuur van bepaalde voedingsmiddelen versterken.
Voorbehandelings opties zijn dompelen, blancheren, marineren, en behandelen met sulfiet. Voorbehandeling beïnvloedt de enzymen, dit is een groep van speciale eiwitten die door chemische reacties het rijpen en uiteindelijk bederf veroorzaken. Deze hebben vocht nodig om te leven en te reproduceren. Het drogen van producten boven 60 °C stopt de enzymactiviteit. Voedingsmiddelen bevatten ook gisten, schimmels en bacteriën, die achteruitgang/bederf  veroorzaken.

Wat is sulfering?
 (Voorbehandelen van Fruit Met natriumwaterstofsulfiet)
Soms worden de vruchten vóór het drogen behandeld met zwavel. Dat zorgt ervoor dat abrikozen, appeltjes en druiven hun kleur behouden. Omdat zwavel verandert in sulfiet, is dat als ‘sulfiet’, ‘zwaveldioxide’, ‘E220’ of ‘E221’ terug te vinden op het etiket.

Welke voedingsmiddelen kunnen worden gedroogd?
U kunt fruit, groenten, vlees, vis, kruiden, pasta, bloemen drogen en nog veel meer.

Hoe lang duurt het om voedsel te drogen?
Dit is de vraag die het meest gesteld wordt en is het moeilijkst te beantwoorden, omdat veel factoren van invloed zijn op de droogtijd:
- Het watergehalte in het product
- Het suikergehalte in het product
- De grootte van het product
- De hoeveelheid luchtcirculatie wanneer het voedsel wordt gedroogd
- Het niveau van vochtigheid in de lucht die de droogkast binnen gaat
- De luchttemperatuur in de droogkast.
Hoe lager de temperatuur van de lucht in de droogkast, hoe langer de droogtijd. Het verhogen van de temperatuur in het toestel zal de hoeveelheid water wat verwijderd wordt uit het product verhogen en de droogtijd verkorten. De temperatuur moet hoog genoeg zijn om het vocht uit het voedsel te trekken, maar niet te hoog om te laten koken. Temperaturen die te laag zijn kan leiden tot bederf, bij temperaturen die te hoog zijn kan het oppervlak van het voedsel verharden en voorkomen dat vocht kan worden onttrokken.

De drie categorieën levensmiddelen - vlees en vis, groenten en fruit, en kruiden - vereisen verschillende droogtemperaturen:
• Vlees en Vis: 60 °C en hoger
• Groenten en Fruit: 55 °C tot 60 ° C
• Kruiden en bloemen: 37 °C tot 44 ° C

Zullen smaken mengen als ik verschillende producten tegelijk droog?
Mijn ervaring is, nee, hoewel ik niet aanbeveel om peren en uien tegelijk te drogen! Als je producten die in dezelfde categorie vallen - vruchten met andere vruchten, groenten met andere groenten combineert - behoudt elk zijn eigen smaak.

Hoe weet je wanneer producten droog zijn?
De beste manier om erachter te komen of een product droog is is het aan te raken. Het zal kleverig, vochtig, leerachtig, of hard aanvoelen. Bedenk bij het aanraken van het product voor het bepalen van de droogte, dat ze zachter aanvoelen als ze warm zijn. Daarom, altijd een moment laten afkoelen. Producten die te lang  worden gedroogd kunnen bruin worden en/of worden broos.

Hoe ga je gedroogde producten opslaan?
Vocht is de vijand van gedroogde voedingsmiddelen. Gedroogde producten blootgesteld aan lucht absorberen het vocht uit de lucht en worden slap.
Bewaar gedroogde producten in luchtdichte containers. Bewaar het op een droge, donkere plaats met een gematigde temperatuur. Houdt u gedroogd voedsel met vitamine A uit de buurt van direct licht.


Hoe lang kunnen gedroogde voedingsmiddelen worden opgeslagen?
Het is goed om gedroogde voedingsmiddelen te gebruiken binnen een jaar na het drogen. 
 
   

zoekt u een kleine droger voor thuis klik dan op onderstaande banner. 



Order by:





© 2014 Stoveman
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.