Your shopping cart

Show Cart
Your Cart is currently empty.

U kunt bij ons betalen met iDEAL

  iDEAL

 ABN Amro Rabobank Fortis bank ING Bank Postbank SNS Bank

Veilig, gemakkelijk en snel

Login






Lost Password?
No account yet? Register

Product Scroller

verchroomde speenvarken spies
verchroomde speenvarken spies
€140,32
Add to Cart


Stoveman Beuken Rookmot B10/40 15 Kg
Stoveman Beuken Rookmot B10/40  15 Kg
€28,75
Add to Cart


Varken Spit Elektromotor
Varken Spit Elektromotor
€330,46
Add to Cart


Eiken Rookmot 15 Kg E20/160
Eiken Rookmot 15 Kg E20/160
€33,95
Add to Cart


Eiken Rookmot 15 kg E0/20
Eiken Rookmot 15 kg E0/20
€29,95
Add to Cart


Producten zoeken

Products

koudrookkast W2
koudrookkast W2
€738,00
Add to Cart

Natural Spices

Home arrow Rookovens
Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

PDF

Browse



Rookoven

 

 


Bij STOVEMAN vindt u diverse modellen rookovens

elk met hun eigen specifieke mogelijkheden. 

Rookoven compact:
Een handige compacte rookoven, uitermate geschikt om kleine porties vis, vlees, wild, noten, kaas en groenten te roken. Deze rookoven kan werkelijk overal worden gebruikt zo wel binnen als buitenshuis als er maar een warmte bron aanwezig is waar op u de rookoven kunt plaatsen, zelfs een kampvuur is mogelijk.

Rookton:
De rookton is de meest bekende rookoven. Gebaseerd op de oude houtenvaten en later de stalen olie vaten.
In deze rookton is het mogelijk om alleen hangend te roken aan rookhaken. Het rookproces moet bij dit soort tonnen nauwlettend in de gaten worden gehouden, anders loopt u het risico dat het vuur te hoog wordt en bijvoorbeeld de vis met verbrande staarten uit de ton komt. Opletten en er bij blijven dus. Deze tonnen zijn natuurlijk wel erg traditioneel, goedkoop in aanschaf en leuk om mee te werken.

Rookkast:
Rookkasten zijn er in diverse uitvoeringen en maten.
Zo zijn er rookkasten gemaakt van roestvaststaal en plaatstaal. De rookoven van plaatstaal is vaak mooier om te zien en houd de warmte beter vast. RvS is eenvoudig schoon te maken u zult deze kasten vaak bij bedrijven als slagerij en poelier vinden.

Rooktechniek:
Wil ik hangend roken of liggend?
Als u alleen maar worst of vis soorten die hangend worden gerookt wil roken, dan is de keuze snel gemaakt en een kast of ton met voldoende hoogte is dan aan te bevelen.
Maar zou u ook liggend willen roken dan is een rookoven met roosters een betere keuze. Op deze roosters kunt u bijvoorbeeld uitstekend wild als ganzenbost en konijnenrug, vis als makreel- en forelfilet, en bij de wat bredere kasten als de stoveman rookoven Katwijk 70 hele zalmzijdes roken.

Koud en/of warmroken.
Ook in de rook techniek zijn er nog al wat verschillen, zo kunt u warm en koud roken.
Koudroken is van oudsher bedoeld om de producten te conserveren en zo langer houdbaar te maken.
De beste tijd om koud te roken is in de winter de temperatuur in de rookoven mag niet boven de 28 graden uitkomen, voor vis als bijvoorbeeld zalm mag de temperatuur niet hoger zijn dan 21-25 graden.
Voor het koudroken zijn zo genaamde koudrook generatoren beschikbaar, dit is een box die op ongeveer 1.5 meter van af de rookoven wordt geplaatst en waar in houtmot omgezet wordt in rook en door een slang dan in de rookoven wordt geblazen.
Het warm roken kan op diverse manieren direct met hout, gas, en met behulp van elektrische verwarmingselementen.
Het meest toegepast voor thuis zijn de rookovens gestookt op hout. Gas en elektrische verwarming vinden we vaak in grotere rookovens bij de slager en poelier.
 
Warm roken kan direct boven het hout wat u gebruikt om de producten te garen en dan af te roken met houtmot.


 




© 2014 Stoveman
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.