Uw winkelmandje

Bekijk Mandje
uw mandje is momenteel leeg.

U kunt bij ons betalen met iDEAL

  iDEAL

 ABN Amro Rabobank Fortis bank ING Bank Postbank SNS Bank

Veilig, gemakkelijk en snel

Login






Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Maak er één aan!

Product Scroller

Barbecue Rooster 480 x 480 met grepen
Barbecue Rooster 480 x 480 met grepen
€59,00
Bestellen


Stoveman Eiken Rookmot E 0/20 750 Gram
Stoveman Eiken Rookmot E 0/20  750 Gram
€3,98
Bestellen


smokey chef
smokey chef
€1 199,00
Bestellen


Eiken Rookmot 15 Kg E20/160
Eiken Rookmot 15 Kg E20/160
€29,95
Bestellen


Stoveman Beuken Rookmot 750-2000 5 Kg
Stoveman Beuken Rookmot 750-2000 5 Kg
€9,95
Bestellen


Producten zoeken

Producten

koudrookkast W2
koudrookkast W2
€738,00
Bestellen

Natural Spices

Home arrow Recepten arrow Warm gerookte ganzenbort
Warm gerookte ganzenbort Afdrukken E-mail

Warm gerookte ganzenbort


Ganzeborsten,als voorgerecht of bij de borrel.

Benodigdheden:4 ganzen borsten,
1etlp zout,
knoflookpoeder,
pepermolen,
cajunkruidenmix(verstegen)

Bereiding:Neem een afluitbare schaal of pan,verdeel een rijke hoeveelheid van de canjun kruiden over de bodem, strijk de ganzenborsten in met de 1 etlp zout,leg ze daarna in de schaal/pan en voeg dan water bij totdatde borsten net onderliggen,letwel!!!!zorg dat pan of schaal zo groot is dat borsten vast tegen elkaar liggen.Het geheel afsluiten en in de koelkast gedurende 24uur laten trekken,om de 12 uur het geheel een keer omdraaien/schudden.Na de 24 uur flink wat peper  en na eigendunk knoflook(de een is meer knoflook gewent dan de ander) toevoegen,laat het mengsel nog 1nacht trekken.

HET ROKEN!!::
Neem de Borsten uit de marinade spoel ze af onder de koude kraan.Laat ze gedurende 2uur uitdruppen(drogen) We gaan ze nu warm roken!
Zorg dat de rookkast op een temp van 60graden celcius is hang of leg de borsten in de kast.
Voor stook voorziening kan men kiezen voor hout,gas,electra maar zelf geef ik de voorkeur aan hout+briketten.Briketten?? ja dit doe ik om dmv van de gloed de temp stabiel te houden.

We gaan de temp opvoeren naar 80-90 gr. en houden deze vast gedurende 2 uur,men kan hierna de kern temp van het vlees meten(60gr)maar door het horen sissen van het vocht wat uit het vlees komt lopen kan men wel zeggen dat ze algoed zijn.
Om nu nog nog even de borsten echt af te maken nemen we 2 handen vol met goed bovochtigde groffe rookmot(altijd het zelfde als waarmee je de ton op temp houdt!dit ivm met een te sterke of afwijkende rook smaak)Strooi dit over de gloed sluit de rookkast/ton nu goed af en haal na een half uur het vlees eruit,leg dit op een schaal onder aluminiumfolie en laat het afkoelen.


Serveertip:

De ganzenborsten dwars op de draad in dunne plakjes snijden en bij een lekkere rode wijn uitserveren of bij een ijsbergsalade als voorgerecht

Eet u smakelijk

 

 
Volgende >
© 2018 Stoveman
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.