Your shopping cart

Show Cart
Your Cart is currently empty.

U kunt bij ons betalen met iDEAL

  iDEAL

 ABN Amro Rabobank Fortis bank ING Bank Postbank SNS Bank

Veilig, gemakkelijk en snel

Login






Lost Password?
No account yet? Register

Product Scroller

Stoveman 750 Gram Beuken Rookmot 750-2000
Stoveman 750 Gram  Beuken Rookmot 750-2000
€3,98
Add to Cart


Rookoven Katwijk 70/60
Rookoven Katwijk 70/60
€1 609,00
Add to Cart


Barbecue / Wok, DEVENTER
Barbecue / Wok, DEVENTER
€1 111,00
Add to Cart


smokey chef
smokey chef
€1 199,00
Add to Cart


Gietijzeren grillplaat
Gietijzeren grillplaat
€56,00
Add to Cart


Producten zoeken

Products

koudrookkast W2
koudrookkast W2
€738,00
Add to Cart

Natural Spices

Home arrow Recepten arrow Warm gerookte ganzenbort
Warm gerookte ganzenbort Print E-mail
There are no translations available

Warm gerookte ganzenbort


Ganzeborsten,als voorgerecht of bij de borrel.

Benodigdheden:4 ganzen borsten,
1etlp zout,
knoflookpoeder,
pepermolen,
cajunkruidenmix(verstegen)

Bereiding:Neem een afluitbare schaal of pan,verdeel een rijke hoeveelheid van de canjun kruiden over de bodem, strijk de ganzenborsten in met de 1 etlp zout,leg ze daarna in de schaal/pan en voeg dan water bij totdatde borsten net onderliggen,letwel!!!!zorg dat pan of schaal zo groot is dat borsten vast tegen elkaar liggen.Het geheel afsluiten en in de koelkast gedurende 24uur laten trekken,om de 12 uur het geheel een keer omdraaien/schudden.Na de 24 uur flink wat peper  en na eigendunk knoflook(de een is meer knoflook gewent dan de ander) toevoegen,laat het mengsel nog 1nacht trekken.

HET ROKEN!!::
Neem de Borsten uit de marinade spoel ze af onder de koude kraan.Laat ze gedurende 2uur uitdruppen(drogen) We gaan ze nu warm roken!
Zorg dat de rookkast op een temp van 60graden celcius is hang of leg de borsten in de kast.
Voor stook voorziening kan men kiezen voor hout,gas,electra maar zelf geef ik de voorkeur aan hout+briketten.Briketten?? ja dit doe ik om dmv van de gloed de temp stabiel te houden.

We gaan de temp opvoeren naar 80-90 gr. en houden deze vast gedurende 2 uur,men kan hierna de kern temp van het vlees meten(60gr)maar door het horen sissen van het vocht wat uit het vlees komt lopen kan men wel zeggen dat ze algoed zijn.
Om nu nog nog even de borsten echt af te maken nemen we 2 handen vol met goed bovochtigde groffe rookmot(altijd het zelfde als waarmee je de ton op temp houdt!dit ivm met een te sterke of afwijkende rook smaak)Strooi dit over de gloed sluit de rookkast/ton nu goed af en haal na een half uur het vlees eruit,leg dit op een schaal onder aluminiumfolie en laat het afkoelen.


Serveertip:

De ganzenborsten dwars op de draad in dunne plakjes snijden en bij een lekkere rode wijn uitserveren of bij een ijsbergsalade als voorgerecht

Eet u smakelijk

 

 
Next >
© 2019 Stoveman
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.