Your shopping cart

Show Cart
Your Cart is currently empty.

U kunt bij ons betalen met iDEAL

  iDEAL

 ABN Amro Rabobank Fortis bank ING Bank Postbank SNS Bank

Veilig, gemakkelijk en snel

Login






Lost Password?
No account yet? Register

Product Scroller

Eiken Rookmot 15 kg E0/20
Eiken Rookmot 15 kg E0/20
€29,95
Add to Cart


Trendy Barbecue
Trendy Barbecue
€899,00
Add to Cart


Stoveman Eiken Rookmot E 0/20 750 Gram
Stoveman Eiken Rookmot E 0/20 750 Gram
€3,98
Add to Cart


Verchroomd Barbecue Rooster, diameter 50 cm,
Verchroomd Barbecue Rooster, diameter 50 cm,
 Call for Pricing

Vlakrooster voor rookoven Zoutkamp, Delfzijl,IJmuiden
Vlakrooster voor rookoven Zoutkamp, Delfzijl,IJmuiden
€25,49
Add to Cart


Producten zoeken

Products

koudrookkast W2
koudrookkast W2
€738,00
Add to Cart

Natural Spices

Home arrow Recepten arrow Gerookte en gestoomde zeebaars
Gerookte en gestoomde zeebaars Print E-mail
There are no translations available

Gerookte en gestoomde zeebaars met risotto met jonge boerenkaas en olijven (4 personen)

Ingrediënten:
 
Knoflookazijn:
4 tenen knoflook
2 dl witte wijnazijn

Knoflookdressing :
± 2 dl olijfolie extra vergine
knoflookazijn naar smaak
zout, peper
2-3 eetlepels fijngesneden kruiden (kervel, bladpeterselie, bieslook)
 
Zeebaars:
4 stukken zeebaarsfilet met vel à ± 200 g zout, peper (rookoven met houtmot)

Risotto met jonge Boerenkaas, gedroogde tomaten en olijven :
4 eetlepels risotto
1 grote sjalot, fijngesneden
4-5 dl hete kippenbouillon
4 gedroogde tomaten op olie, ragfijn gesneden
4 eetlepels kleine olijven zonder pit
100 g jonge Goudse boerenkaas
 
Spinazie :
1 sjalotje, fijngesneden
1-2 eetlepels boter
± 500 g wilde spinazie, in grove stukken geplukt zout, peper

Bereidingswijze:

Knoflookazijn :
Enkele dagen van te voren: maak de knoflook schoon, halveer de tenen en verwijder de kiem. Breng de azijn aan de kook en schenk deze op de knoflook. Laat dit samen afkoelen en bewaar de azijn in de koelkast.

Knoflookdressing :
Klop alle ingrediënten door elkaar.

Zeebaars :
Verwarm op het vuur een rookoven met een heel klein beetje houtmot. Bestrooi de vis met zout en peper en leg de filets in de rookoven als het houtmot gaat roken. Sluit de rookoven af en doe direct het vuur uit. Laat de vis ± 15 minuten in de rookoven liggen. Stoom de vis vlak voor serveren ± 15 minuten.
 
Risotto met jonge Boerenkaas, gedroogde tomaten en olijven :
Bak de rijst even in de olie, voeg dan de sjalot toe en bak deze even mee. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en voeg de tomaten toe. Breng het mengsel aan de kook en laat de rijst daarna onder regelmatig roeren zachtjes koken. Voeg, als de bouillon verdampt is, weer een nieuwe scheut toe. Blijf regelmatig roeren en kook de rijst op deze manier gaar in 15-20 minuten. De rijst moet zeer smeuïg zijn, maar van binnen nog wat 'beet' hebben. Roer de olijven door de risotto en schaaf de boerenkaas erover.

Spinazie :
Zet het sjalotje even aan in de boter. roer de spinazie erdoor tot deze net gaat slinken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper en druk voor serveren het overtollige vocht eruit.
Serveren
Verdeel de risotto over de borden. Leg de spinazie erop en daarop de zeebaars. Schenk de knoflookolie erover en er omheen.

 

 
< Prev   Next >
© 2019 Stoveman
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.