Uw winkelmandje

Bekijk Mandje
uw mandje is momenteel leeg.

U kunt bij ons betalen met iDEAL

  iDEAL

 ABN Amro Rabobank Fortis bank ING Bank Postbank SNS Bank

Veilig, gemakkelijk en snel

Login






Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Maak er één aan!

Product Scroller

Stoveman Koud rookoven en bewaarkast. STB 2
Stoveman Koud rookoven en bewaarkast. STB 2
€1 139,00
Bestellen


onderstel voor rookoven Zoutkamp, Delfzijl, IJmuiden
onderstel voor rookoven Zoutkamp, Delfzijl, IJmuiden
€79,95
Bestellen


Barbecue / Wok, DEVENTER
Barbecue / Wok, DEVENTER
€1 111,00
Bestellen


Barbecue Luxury
Barbecue Luxury
€3 499,00
Bestellen


Stoveman Beuken Rookmot B10 /40 750 Gram
Stoveman Beuken Rookmot B10 /40  750 Gram
€3,98
Bestellen


Producten zoeken

Producten

koudrookkast W2
koudrookkast W2
€738,00
Bestellen

Natural Spices

Home arrow Recepten arrow Het geheim van heerlijke gerookte kip
Het geheim van heerlijke gerookte kip Afdrukken E-mail


Het geheim van heerlijke gerookte kip zit hem niet alleen in het roken, maar zeker ook in de voorbereiding...

Gebruik vier liter water, een halve liter wijn, kruiden en specerijen naar keuze en een koffiekopje zout en laat hier drie kilo kip vier uur in staan. Het principe is eigenlijk gewone osmose, het proces is gebaseerd op het feit dat osmose ervoor zorgt dat er een balans ontstaat tussen het zout in de kip en het zout in de omgeving. Omdat de omgeving veel zouter is dan de kip, zal de vloeistof de kip binnendringen en verzadigen.

Na 4 uur de kip uit de vloeistof halen, even afspoelen en droogdeppen.
U kunt de buitenkant kruiden, en dan is de kip klaar om gerookt te worden.

U zult versteld staan van het resultaat! Het vlees droogt tijdens het roken niet uit maar behoudt zijn sappigheid.

Wanneer u dit eenmaal heeft geprobeert, zult u nooit meer zonder meer uw vlees, wild en gevogelte roken zonder het eerst deze behandeling te geven, want de smaak is zonder meer een sensatie!

 
< Vorige   Volgende >
© 2019 Stoveman
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.