Your shopping cart

Show Cart
Your Cart is currently empty.

U kunt bij ons betalen met iDEAL

  iDEAL

 ABN Amro Rabobank Fortis bank ING Bank Postbank SNS Bank

Veilig, gemakkelijk en snel

Login






Lost Password?
No account yet? Register

Product Scroller

Rookoven Den Helder
Rookoven Den Helder
€580,00
Add to Cart


Gasbrander met rookmot lade
Gasbrander met rookmot lade
€119,00
Add to Cart


Rookoven Katwijk 70/60
Rookoven Katwijk 70/60
€1 609,00
Add to Cart


test
test
 Call for Pricing

Barbecue Rotondo
Barbecue Rotondo
€1 299,00
Add to Cart


Producten zoeken

Products

koudrookkast W2
koudrookkast W2
€738,00
Add to Cart

Natural Spices

Home arrow Recepten arrow gerookte lamsham/hertenham
gerookte lamsham/hertenham Print E-mail
There are no translations available

Recept::voor  lamsham/hertenham

90 gam zeezout(grof)
30 suiker  (witte of bruine  basterd)
1 teen knoflook
paar kruidnagels
1 sjalot  of halve rode ui
paar peper korrels  thee lepel
halve  eetlepel jeneverbes

stuk rolade  net vraag bij je slager er na

alles met keuken mixer  door malen

vlees  er  mee in vrijven  en 8/10  uur marineren afspoelen  stoppen in rolade  net uur of 4  drogen daarna  3  uur koud  roken 

dan paar uur  uit hangen ivm uitlopend vocht vet dan invriezen

met scherp mes  kun je als hij aangevroren er mooi dunne plakjes van snijden  voor carpaccio van lams ham of asperges met gerookte lamsham


is dit mengsel te ZOUT  dan zou ik  ipv 90  gr zout  70  pakken  en suiker  50  en 2  eetlepels honing  de 1 houd wel iets van iets gezouten ander van minder  zout  ook  kun je je rook tijd  van 2 uur iets langer of korter aan houden  ik heb dit gerookt met 100%beuke  mot /snippers 

tip  salade  gerooktelams ham met  rode uien compote  en hollandse asperges  met een mosterd/honing  dressing/of vanille  frambozen vinagrette

 

 
< Prev   Next >
© 2019 Stoveman
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.