Uw winkelmandje

Bekijk Mandje
uw mandje is momenteel leeg.

U kunt bij ons betalen met iDEAL

  iDEAL

 ABN Amro Rabobank Fortis bank ING Bank Postbank SNS Bank

Veilig, gemakkelijk en snel

Login






Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Maak er één aan!

Product Scroller

Rookturf 5 Kg
Rookturf 5 Kg
€24,95
Bestellen


Stoveman Beuken Rookmot B10/40 15 Kg
Stoveman Beuken Rookmot B10/40  15 Kg
€28,75
Bestellen


Tuinhaard
Tuinhaard
€999,00
Bestellen


Stoveman Beuken Rookmot B20/160 15 Kg
Stoveman Beuken Rookmot B20/160 15 Kg
€28,75
Bestellen


Barbecue Luxury
Barbecue Luxury
€3 499,00
Bestellen


Producten zoeken

Producten

koudrookkast W2
koudrookkast W2
€738,00
Bestellen

Natural Spices

Home arrow Recepten arrow gerookte lamsham/hertenham
gerookte lamsham/hertenham Afdrukken E-mail

Recept::voor  lamsham/hertenham

90 gam zeezout(grof)
30 suiker  (witte of bruine  basterd)
1 teen knoflook
paar kruidnagels
1 sjalot  of halve rode ui
paar peper korrels  thee lepel
halve  eetlepel jeneverbes

stuk rolade  net vraag bij je slager er na

alles met keuken mixer  door malen

vlees  er  mee in vrijven  en 8/10  uur marineren afspoelen  stoppen in rolade  net uur of 4  drogen daarna  3  uur koud  roken 

dan paar uur  uit hangen ivm uitlopend vocht vet dan invriezen

met scherp mes  kun je als hij aangevroren er mooi dunne plakjes van snijden  voor carpaccio van lams ham of asperges met gerookte lamsham


is dit mengsel te ZOUT  dan zou ik  ipv 90  gr zout  70  pakken  en suiker  50  en 2  eetlepels honing  de 1 houd wel iets van iets gezouten ander van minder  zout  ook  kun je je rook tijd  van 2 uur iets langer of korter aan houden  ik heb dit gerookt met 100%beuke  mot /snippers 

tip  salade  gerooktelams ham met  rode uien compote  en hollandse asperges  met een mosterd/honing  dressing/of vanille  frambozen vinagrette

 

 
< Vorige   Volgende >
© 2018 Stoveman
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.