Recept::voor lamsham/hertenham 90 gam zeezout(grof) 30 suiker (witte of bruine basterd) 1 teen knoflook paar kruidnagels 1 sjalot of halve rode ui paar peper korrels thee lepel halve eetlepel jeneverbes stuk rolade net vraag bij je slager er na alles met keuken mixer door malen vlees er mee in vrijven en 8/10 uur marineren afspoelen stoppen in rolade net uur of 4 drogen daarna 3 uur koud roken dan paar uur uit hangen ivm uitlopend vocht vet dan invriezen met scherp mes kun je als hij aangevroren er mooi dunne plakjes van snijden voor carpaccio van lams ham of asperges met gerookte lamsham is dit mengsel te ZOUT dan zou ik ipv 90 gr zout 70 pakken en suiker 50 en 2 eetlepels honing de 1 houd wel iets van iets gezouten ander van minder zout ook kun je je rook tijd van 2 uur iets langer of korter aan houden ik heb dit gerookt met 100%beuke mot /snippers
tip salade gerooktelams ham met rode uien compote en hollandse asperges met een mosterd/honing dressing/of vanille frambozen vinagrette
|