Your shopping cart

Show Cart
Your Cart is currently empty.

U kunt bij ons betalen met iDEAL

  iDEAL

 ABN Amro Rabobank Fortis bank ING Bank Postbank SNS Bank

Veilig, gemakkelijk en snel

Login






Lost Password?
No account yet? Register

Product Scroller

Eiken Rookmot 5 Kg E20/160
Eiken Rookmot 5 Kg  E20/160
€9,95
Add to Cart


Eiken Rookmot 15 Kg E20/160
Eiken Rookmot 15 Kg E20/160
€29,95
Add to Cart


Eiken Rookmot 15 kg E0/20
Eiken Rookmot 15 kg E0/20
€29,95
Add to Cart


Stoveman Beuken Rookmot 500-1000 750 gram
Stoveman Beuken Rookmot 500-1000 750 gram
€3,98
Add to Cart


Stoveman Rookoven STF6 100
Stoveman Rookoven STF6 100
 Call for Pricing

Producten zoeken

Products

koudrookkast W2
koudrookkast W2
€738,00
Add to Cart

Natural Spices

Home arrow Recepten arrow Gerookt varkensspek in "hoi-sin" saus.
Gerookt varkensspek in "hoi-sin" saus. Print E-mail
There are no translations available

Gerookt varkensspek in "hoi-sin" saus.

benodigheden:
1 kilo mager varkensspek zonder zwoerd aan een stuk
1 pot "hoisin" sause
(te koop in iedere toko)
1 pendaalemmer zak

Doe het spek in de pendaalemmer zak en doe hier de helft van de sause bij.
Zorg dat de sause helemaal om de spek heen zit, en laat dit 4 dagen in de koelkast liggen zodat de sause er goed in kan trekken.
Na 4 dagen leg je de spek in de oven.
Voor het roken gebruik je heel fijn rookmot.
De rook moet heel langzaam op gang komen, dus maar net aansteken met bv een hobby brander, absoluut geen vlammen.
De spek moet nu minimaal 3 volle dagen en nachten in de rook liggen. Het geeft niet als de temperatuur oploopt naar 40 graden maar beslist niet hoger.
Na 24 uur roken haal je de spek eruit en smeer deze in met een kwart van de overgebleven sause.
Dit wordt na 48 uur nogmaals herhaalt. 
Snij de spek tussendoor absoluut niet in om te kijken of hij gaar is, doe je dit wel dan verzuurt de spek en kan je hem weggooien.
Na 3 volle dagen (72 uur) is de spek gaar.
Na het roken moet de spek afkoelen en voor 24 uur opstijven in de koelkast.
Opsnijden in dunne plakjes en genieten.

PS.
Ik doe dit al een jaar of 7,ieder jaar hebben wij een straatfeest. De mensen kennen zo onderhand het spek en er gaat op z'n dag dan 4 kilo doorheen.

EET SMAKELIJK

Leenderd van der Rassel

 
< Prev   Next >
© 2019 Stoveman
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.