Uw winkelmandje

Bekijk Mandje
uw mandje is momenteel leeg.

U kunt bij ons betalen met iDEAL

  iDEAL

 ABN Amro Rabobank Fortis bank ING Bank Postbank SNS Bank

Veilig, gemakkelijk en snel

Login






Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Maak er één aan!

Product Scroller

Barbecue Utrecht
Barbecue Utrecht
€184,00
Bestellen


Stoveman Beuken Rookmot B20/160 2,5 Kg
Stoveman Beuken Rookmot B20/160 2,5 Kg
€6,95
Bestellen


Elektrische rookmot ontsteker
Elektrische rookmot ontsteker
€56,00
Bestellen


Varken Spit Amsterdam
Varken Spit Amsterdam
€3 558,00
Bestellen


koudrookkast W4
koudrookkast W4
€1 039,00
Bestellen


Producten zoeken

Producten

koudrookkast W2
koudrookkast W2
€738,00
Bestellen

Natural Spices

Home arrow Recepten arrow Warm gerookte zalm met honing-wiskey marinade
Warm gerookte zalm met honing-wiskey marinade Afdrukken E-mail
Warm gerookte zalm met honing-wiskey marinade

Zout de zalmzijde droog met keukenzout zoals u ook een biefstuk zouten zou ( de huidzijde iets zwaarder zouten) , en laat dit een nacht intrekken. Spoel het zout eraf, en leg de zalm met de huid omhoog een half uur te drogen op een dichtgevouwen, schone, droge doek.

Warm in een pannetje 2 eetlepels honing op, en strooi er gekneusde blaadjes van 2 takjes verse thijm door. Als de honing goed vloeibaar is (mag niet gaan koken!), schenk er dan een scheutje van uw favoriete wiskey door. Laat de marinade een half uurtje op smaak komen.

Smeer de vleeszijde van de zalm  royaal in met de marinade, en maal er naar smaak wat peper uit de molen overheen.

Stook de rookton eerst heet op eiken hout, en leg de zalm op de huidzijde er in. Laat het eerste kwartier de rookoven open.
Na een kwartier de rookoven smoren, en brengt u de temperatuur zo ver mogelijk terug door het vuur te doven met beukensnippers. (20 a 30 graden is ideaal)

Laat de zalm minimaal 2,5 uur roken, op een zo laag mogelijke temperatuur. Is de zalm na die tijd nog niet gaar, dan kunt u altijd de temperatuur nog wat omhoog brengen, en de zalm een kwartiertje tot half uurtje afgaren.

Door de honing marinade is het bijna onmogelijk dat de zalm droog wordt, en de combinatie van wiskey en honing geeft een subtiele zoete smaak aan de zalm. Zelfs 2 dagen na het roken zal de zalm nog boterzacht zijn, en smelten op de tong!

 
< Vorige   Volgende >
© 2018 Stoveman
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.