Uw winkelmandje

Bekijk Mandje
uw mandje is momenteel leeg.

U kunt bij ons betalen met iDEAL

  iDEAL

 ABN Amro Rabobank Fortis bank ING Bank Postbank SNS Bank

Veilig, gemakkelijk en snel

Login






Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Maak er één aan!

Product Scroller

Droogkast Stoveman STTF 5
Droogkast Stoveman STTF 5
 Contacteer ons voor een prijsopgave

Het Gouden Ambacht, 0,5 Kg
Het Gouden Ambacht, 0,5 Kg
€12,95
Bestellen


Rookoven Zoutkamp
Rookoven Zoutkamp
€349,00
Bestellen


Stoveman Beuken Rookmot B20/160 15 Kg
Stoveman Beuken Rookmot B20/160 15 Kg
€28,75
Bestellen


Het Gouden Ambacht, 1 Kg
Het Gouden Ambacht, 1 Kg
€24,98
Bestellen


Producten zoeken

Producten

koudrookkast W2
koudrookkast W2
€738,00
Bestellen

Natural Spices

Home arrow Recepten arrow Oosterse gerookte spareribs
Oosterse gerookte spareribs Afdrukken E-mail

Oosterse gerookte spareribs

Ingrediënten
4 kilo dikke rib
Zoute Soya Saus
Oester Saus
Sesam Olie
Bruine Basterdsuiker
Chinees Vijf Kruiden Poeder
Chili Olie
Kleur zout

Voorbereiding
Maak een marinade van de ingredienten
8 eetlepels Soya Saus
6 eetlepels Oester Saus
2 eetlepel Sesam Olie
6 eetlepels Bruine Basterdsuiker
2 theelepel Chinees Vijf Kruiden Poeder
3 theelepel Chili Olie
1 eetlepel kleur zout
En leg daar de dikke rib minimaal 1 nacht in, natuurlijk in de koelkast.
Maak na het marineren een glazuur door de overgebleven marinade aan de kook te brengen en daar een paar eetlepels rietsuikerstroop door te roeren.

Bereidingswijze
Na het marineren dep je de ribben droog en rookt ze 15 minuten.
Leg de gerookte ribben op het rooster van de oven of bbq en smeer ze royaal in met het zojuist gemaakte glazuur.
Op de bbq garen op indirekt vuur en regelmatig insmeren met de glazuur.
In de oven 30 minuten op 180 graden 1 maal omdraaien en insmeren.

Serveertips
Serveer met knoflooksaus, zoete chilisaus of Piri pirisaus.

 

 
< Vorige   Volgende >
© 2018 Stoveman
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.