Uw winkelmandje

Bekijk Mandje
uw mandje is momenteel leeg.

U kunt bij ons betalen met iDEAL

  iDEAL

 ABN Amro Rabobank Fortis bank ING Bank Postbank SNS Bank

Veilig, gemakkelijk en snel

Login






Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Maak er één aan!

Product Scroller

Rookturf 2 Kg
Rookturf 2 Kg
€9,95
Bestellen


Rookoven Scheveningen, Gas gestookt
Rookoven Scheveningen, Gas gestookt
€2 795,00
Bestellen


Barbecue Rooster 480 x 480 met grepen
Barbecue Rooster 480 x 480 met grepen
€59,00
Bestellen


Droogkast Stoveman STTF 5
Droogkast Stoveman STTF 5
 Contacteer ons voor een prijsopgave

Stoveman zwenk barbecue ZG 800
Stoveman zwenk barbecue ZG 800
€1 996,00
Bestellen


Producten zoeken

Producten

koudrookkast W2
koudrookkast W2
€738,00
Bestellen

Natural Spices

Home arrow Recepten arrow Salade van gerookte eendenborstfilet met vijgen
Salade van gerookte eendenborstfilet met vijgen Afdrukken E-mail

Salade van gerookte eendenborstfilet met vijgen

Recept voor 4 personen
 

Ingrediënten:

200 gr gerookte eendenborstfilet, in dunne plakken
4 verse vijgen, in vieren gesneden
100 gr gemengde sla
bieslook, fijngehakt

Dressing:

6 el notenolie
1 tl mosterd
2 el rode wijnazijn
2 el honing
versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereidingswijze:

Meng azijn, honing en mosterd goed door elkaar. Voeg druppelsgewijs de olie toe en klop het geheel met een garde tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Gemengde sla over vier borden verdelen.
Plakjes eendenborst en partjes vijg op de salade leggen.
De dressing over de salade druppelen en bestrooien met de bieslook.
Serveertips:

Serveer met geroosterd brood.

Kooktips:

Variatie op vijgen:
Muskaatdruiven of gebakken appelpartjes.
Variatie op de gemengde sla:
Witlof, rode sla en rucola of veldsla (een bittere mengeling).
Raketsla, veldsla, eikenbladsla, romeinse sla.
Roodlof, rucola, eikenbladsla.
Of naar keuze.

Variatie op de dressing:
Frambozendressing: frambozenazijn gebruiken ipv rode wijnazijn.
citroen-honingdressing: vervang azijn door citroensap.
sinaasappel-honingdressing.
Yoghurt-dressing: 100gr magere natuuryoghurt, scheutje frambozenazijn en een scheutje room.
Balsamicodressing: vervang wijnazijn door balsamico-azijn en laat eventueel honing weg.

 

 
< Vorige   Volgende >
© 2018 Stoveman
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.