Home Recepten Gevulde aardappeltjes met paling, kwarteleitje of kaviaar
|
Gevulde aardappeltjes met paling, kwarteleitje of kaviaar |
|
|
Gevulde aardappeltjes met paling, kwarteleitje of kaviaar. ingrediënten: 8 kleine, vastkokende aardappelen 1 teen knoflook, uit de knijper 2 kleine sjalotten, fijngesnipperd 2 eierdooiers 2 el bieslook peper en zout nootmuskaat snuifje paprikapoeder 250 g zure room takjes dille gerookte paling, kwarteleitjes, kaviaar of lompviseitjes paarse shiso of plukjes groen Bereidingswijze: kook de ongeschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water. Halveer 4 aardappelen horizontaal en hol ze een beetje uit. Haal de schil van de vier overgebleven aardappelen en prak ze grof, samen met het uitgehaalde gedeelte van de andere. Meng er knoflook, sjalot, eierdooiers en bieslook door. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder. Verwarm deze puree op laag vuurtje. Vul de uitgeholde aardappelen met de puree. Schep er een toefje zure room op en beleg naar smaak met stukje gerookte paling, een gebakken kwarteleitje, kaviaar of lompviseitjes. Bestrooi met bieslook. Werk het bordje af met een paar plukjes shiso of takjes groen.
|
|