Uw winkelmandje

Bekijk Mandje
uw mandje is momenteel leeg.

U kunt bij ons betalen met iDEAL

  iDEAL

 ABN Amro Rabobank Fortis bank ING Bank Postbank SNS Bank

Veilig, gemakkelijk en snel

Login






Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Maak er één aan!

Product Scroller

Stoveman Beuken Rookmot B20/160 2,5 Kg
Stoveman Beuken Rookmot B20/160 2,5 Kg
€6,95
Bestellen


Stoveman Koud rookoven en bewaarkast. STB 2
Stoveman Koud rookoven en bewaarkast. STB 2
€1 139,00
Bestellen


Elektrische rookmot ontsteker
Elektrische rookmot ontsteker
€56,00
Bestellen


Barbecue Rooster 700 x 480 mm
Barbecue Rooster 700 x 480 mm
€58,00
Bestellen


Rookoven Scheveningen, Gas gestookt
Rookoven Scheveningen, Gas gestookt
€2 795,00
Bestellen


Producten zoeken

Producten

koudrookkast W2
koudrookkast W2
€738,00
Bestellen

Natural Spices

Home arrow Recepten arrow Beenham warm gerookt
Beenham warm gerookt Afdrukken E-mail

 

gerookte beenham

in de rookovens van stoveman kun je perfect vlees roken en wat ik al menige keer gedaan heb is beenham

haal bij een goede slager een stuk beenham van 3 kilo onbehandeld en maak een mengsel aan van water, zout en tijm

doe 1 liter water in een schaal en plaats 1 rouwe ei (met schaal er in ) en ga net zo lang met het zout strooien (en roeren ) dat de ei gaat drijven gooi dan 4 eetlepels tijm aan het water toe en roer het goed
(een pekel consentraat meter kan je ook gebruiken is bij stoveman te koop)

neem dan een injectiespuit en injecteer het vlees met het mengsel en laat het min 4 uur intrekken

steek de oven aan en breng het op 75 graden en hang het vlees er in op nog geen zaagsel in de rookoven plaatsen je moet het vlees eerst garen als je gelijk het zaagsel toevoegt wordt de rooksmaak veel de intens en is het niet meer te eten

zorg dat je een kern temperatuur meter hebt en ga net zo lang door met verwarmen tot je een temp hebt van 55 graden let op dat kan best wel eens 4 uur duren

heb je de temp van 55 graden bereikt strooi dan het zaagsel in de rookoven en laat de smaak van het rook lekker in het vees trekken

heb je een kern temp van 63 graden bereikt de beenham er uit halen hij is dan  van binnen mooi roze

eet smakelijk en groetjes erik den dekker

 

 

 
< Vorige   Volgende >
© 2018 Stoveman
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.